Na Steamovu Early Access platformu danas je stigla A Year Of Rain, igra iza koje stoji njemački razvojni studio Daedalic Entertainment, najpoznatiji po point-and-click avanturama. Neke od njihovih najpoznatijih igara su serijal Deponia i The Dark Eye, a ovoga nam puta donose svoju verziju popularnog WarCrafta.

A Year Of Rain kombinira klasične elemente strategije poput pomnog planiranja i podizanja baze iz temelja uz kvalitetno razrađenu priču koja obiluje cutscenama i voiceoverom te jakim fokusom na jedinice heroja i co-op timsku igru. Sama priča i multiplayer modovi izrađeni su doslovno iz nule, a razvojni studio izradu igre temeljio je na timovima za dva igrača – AI, ali i za ljude. Igra već danas donosi opširnu kampanju, u potpunosti prilagođenu za single-player iskustvo ili co-op za dva igrača.

Klasični Skirmish mod pred nas stavlja poseban izazov i nadmetanje, a na početku svake borbe svaki od igrača bira između tri dostupne klase, Tank, Damage i Support. Svaka od njih donosi dodatne bonuse vojsci i timu kojem pripada, što dovodi do različitog pristupa samoj borbi. 

Uz tri klase dostupne su i tri frakcije. Prva je House Rupah, fokusirana na ustupanje neistražene zemlje u korist civilizacije, dok je Restless Regiment krvožedna vojska warlordsa, vojnika, zvijeri i duša nepromišljene poslušnosti i revne predanosti svom mračnom vođi. Na kraju, treća igriva frakcija je Wild Banners, koja je ujedno i udruženje preživjelih, usamljenih nomada i monstruoznih humanoida, u potpunosti spremnih na borbu za svaki komadić svog područja.

Drugi i treći dio priče donose dodatne dvije frakcije, kao i potpuno novi asimetrični mod, a navedeni sadržaj stiže u narednim mjesecima uz nova velika ažuriranja.

Trenutno je A Year Of Rain moguće nabaviti uz dodatan popust na paket za dva igrača, pa je tako trenutna cijena na Steamu 29.99€. Ova promocija traje do 13. studenog.