Sredinom mjeseca svibnja održat će se novo izdanje jednog od vodećih evenata games industrije u centralnom dijelu Europe – Digital Dragons. No, ovoga puta u nešto drugačijem izdanju od onog na koje smo navikli. Digital Dragons ove je godine rascijepan u tri dijela, od kojih će se prvi – Indie Celebrationodržati 13. i 14. svibnja, a ekipa Reboota i inicijativa Adria Games Initiative s ponosom najavljuju suorganizaciju tog dijela, zajedno s konferencijom DevGAMM.

Nakon iznimno uspješnog prvog izdanja iz 2020. godine, Indie Celebration ove će se godine održati po drugi put s istim ciljem – promocije ponajboljih indie igara široj publici putem Steama u vrijeme kad je ogroman broj evenata i konferencija otkazan, zbog čega podjednako pate i developeri i igrači.

Za vrijeme Indie Celebrationa održat će se i natjecanje za najbolje naslove prijavljene od strane nezavisnih developera. Prijave su već otvorene i traju do 9. travnja, a najvažniji uvjet je igrivi demo jer će odabrane igre biti prezentirane i putem službene stranice eventa na Steamu. Stručni žiri, koji se sastoji od predstavnika poljske games industrije i partnerskih konferencija, odabrat će između svih prijavljenih 60 finalista čiji će naslovi biti dostupni na Steamu 13. i 14. svibnja. Od svih tih igara isti će stručni žiri odabrati i nagraditi tri najbolje igre, dok će jedna igra biti nagrađena putem glasova publike. Svi pobjednici bit će objavljeni drugog dana eventa – 14. svibnja.

Svoje igre možete prijaviti putem online forme

Ekipa Digital Dragonsa tu ne staje jer će se usporedno s eventom Indie Celebration održati i event Digital Dragons Business Meet Up, dok će se u drugoj polovici godine ponovno sastati kroz Digital Dragons Conference (7. i 8. rujna).

Posebno želimo istaknuti da će Reboot – Adria Games Initiative u sklopu eventa na Steamu pokazati probrani showcase već izdanih i nadolazećih igara naših developera, o čemu ćemo još dodatno izvjestiti.