Nakon gotovo deset mjeseci potpune šutnje, odnosno nakon prošloga srpnja i odgode za 2019., Bandai Namco je danas napokon ponudio tračak nade za nadolazeću Souls-like igru Code Vein te putem društvenih mreža fanovima odaslao poziv za zatvoreno mrežno testiranje igre.

Ukoliko ste već zaboravili što je Code Vein, radi se o akcijskom RPG-u iz trećeg lica u kojem je svijet zadesila apokalipsa, a mi preuzimamo ulogu vampira koji preživljavaju pijući krv. Igru ćemo igrati sami ili uz pomoć NPC kompanjona ili, pak, u online co-opu, uz izrazito tešku skill-based borbu u maniri igara Dark Souls te brojne vampirske nadnaravne moći. Prilikom inicijalnih najava igre, čitav internet dao joj je simbolično ime “Anime Dark Souls“, s obzirom da izrazito podsjeća na taj famozni serijal, no uz vlastitu i interesantnu anime estetiku.

U svakom slučaju, ovo je prvi puta da izdavač Bandai Namco nakon gotovo godinu dana javno spominje igru, pa ukoliko ste se radovali Code Veinu i bili tužni što je došlo do odgode – ne brinite, Bandai Namco još uvijek radi na njoj, a od danas se možete prijaviti kako biste baš vi testirali igru. Samom mrežnom testu i ranom igranju Code Veina bit će moguće pristupiti na PlayStationu 4 i Xboxu One, a u sklopu testa bit će igriva uvodna sekcija igre te online kooperativni dio i kreacija vlastitog lika.

Ukoliko vas zanima te posjedujete PlayStation 4 ili Xbox One, prijavu za mrežno testiranje možete ispuniti na ovome linku i potom čekati povratni mail od Bandai Namcoa.