Dok čekamo današnji novi veliki reveal iščekivane igre Death Stranding te bacamo pretpostavke hoće li to biti samo novi CGI trailer ili ćemo, pak, napokon vidjeti nešto više gameplaya i saznati datum izlaska, usred velikoga hypea jutros se na PlayStation Storeu nakratko pojavila zasebna stranica za prednarudžbu igre, no ista je u međuvremenu uklonjena.

To nije spriječilo revne fanove koji su uspjeli uzeti screenshot same stranice, a osim gumba za prednarudžbu, ista je čak ponudila nekoliko informacija o samoj igri, kao i čitavu listu dodatnog in-game bonus sadržaja koji ćete dobiti ukoliko prednaručite igru. Tako na spomenutom screenshotu možemo vidjeti potpuno novi opis i sadržaj igre, koji je zapravo još jučer kroz brojne glasine procurio na internet te se čini da isti nije lažan. Prenosimo ga u cijelosti, u originalu na engleskom: “Sam Bridges must brave a world transformed by the Death Stranding. Carrying the remnants of our future in his hands, he embarks on a journey to reunite the shattered world“.

Dakako, Sam Bridges je ime protagonista kojega u igri tumači poznati glumac Norman Reedus, a čini se da su takozvani “remnants” (ili, u slobodnom prijevodu – posljednji preživjeli ili ostaci života) upravo bebe koje Sam nosi u staklenkama i koje smo dosad mogli vidjeti u prethodnim trailerima. Također, “Death Stranding” je očigledno zapravo naziv “nečega” što je transformiralo i uništilo svijet igre, a naš zadatak i, potencijalno, zadatak drugih igrača (s obzirom da će igra imati multiplayer komponentu) bit će ujediniti razoreni svijet. Na to se, lako je moguće, nadovezuje i jučerašnja poruka – “Stvorite uže” – koju je sami Hideo Kojima objavio u kratkom teaseru putem twittera najavivši današnji novi reveal, a koja sugerira svojevrsnu suradnju s drugima.

Naravno, u ovom trenutku još uvijek ne znamo kako će to sve funkcionirati, s obzirom da su i sami opis i igra još uvijek obavijeni misterijom. Što se, pak, tiče prednarudžbi i bonus in-game sadržaja koji će igrači, čini se, dobiti ukoliko kupe igru prije izlaska, moramo priznati da je lista na prvu dosta čudna te uključuje nekoliko kozmetičkih predmeta koje ćemo moći koristiti kao protagonist Sam. To su Samove zlatne sunčane naočale, zlatni oklop, zlatna šilterica i futuristički zlatni skelet pomoću kojega ćemo moći brzo hodati. Također, prednarudžbom se dobivaju i posebna dinamička tema za PlayStation 4 te PSN avatar Chibi Ludens – maskota igre i studija Kojima Productions.

U svakom slučaju, sama stranica prednarudžbe vrlo brzo je uklonjena s PlayStation Storea te u ovome trenutku prednarudžbe nisu dostupne. Ostaje vidjeti kada će ponovno biti otključane, a vjerujemo da sve to ovisi o činjenici što će točno Kojima Productions danas službeno najaviti o igri jer, kao što smo prethodno pisali, danas nas u popodnevnim ili večernjim satima očekuje veliki novi reveal igre Death Stranding. Tako je putem službenog Kojiminog twitter profila (i twitter profila igre) obznanjeno da ćemo otkrivanje moći pratiti putem službenog PlayStationovog twitch kanala, koji od jučer bez prestanka emitira uživo te konstantno vrti misteriozne teasere igre.

Za kraj, istaknut ćemo još jednu glasinu koja se, pak, tiče samog datuma izlaska igre, a dolazi putem twitter profila talijanskog novinara Antonia Fucitoa, koji je od prije poznat po istinitim leakovima. Naime, kako u gore podijeljenom tweetu kaže Fucito, Death Stranding bismo zaista mogli zaigrati već ove godine, i to 8. studenog. Otkuda gospodinu Fucitou ta informacija, nije poznato, no potencijalno dolazi od samoga Kojime ili nekoga iz njegovog tima.

Da čitava situacija bude još bolja, ista informacija i isti datum – 8. studeni – danas su kratkotrajno osvanuli i na službenoj facebook stranici PlayStation Taiwan te je sami post posljedično uklonjen. Iako je većina teksta na mandarinskom, ističe se nekoliko riječi – “KOJIMA”, zatim datum “11 8” te “DEATH STRANDING” uz nekoliko hashtagova vezanih uz PlayStation 4 i igru Death Stranding. Komotno možemo reći da je poklapanja jednostavno previše da bi čitava stvar bila slučajnost i neistina 🙂

U svakom slučaju, jesu li sve gore navedene informacije istinite, saznat ćemo vrlo brzo tijekom današnjega dana, stoga službeni reveal zajedno s nama popratite putem PlayStationovog twitch kanala – ovdje:

Watch live video from PlayStation on www.twitch.tv