UPDATE (27. svibnja 2019., 14:59h):

Nakon što je Hideo Kojima jučer na svome twitter profilu podijelio kratki teaser za Death Stranding i poručio nam da “stvorimo uže”, štogod to značilo, danas je putem službenoga twitter profila njegovoga studija Kojima Productions stigla informacija da nas više informacija o Death Strandingu čeka za samo dva dana – 29. svibnja.

Odbrojavanje ZA #DEATHSTRANDING je počelo…29. svibnja. Stvorite uže.” – stoji u novome tweetu Kojima Productionsa te s nestrpljenjem očekujemo napokon saznati nešto više o samoj igri. Zasada nije jasno hoće li to biti novi CGI trailer ili ćemo konačno dobiti uvid u sami gameplay igre ili će to, pak, biti nešto drugo, u vidu razvojnih dnevnika. U svakom slučaju, pripremite se za novosti o Death Strandingu koje stižu 29. svibnja – ove srijede.

Posljednji trailer koji smo dobili za Death Stranding bio je prikazan prošle godine u rujnu za vrijeme sajma Tokyo Game Show 2018 te smo u tome traileru saznali da će u igri biti i poznati glasovni glumac Troy Baker. Spomenuti trailer možete ponovno pogledati u nastavku teksta.


ORIGINALNA VIJEST (27. svibnja 2019., 10:55h):

Death Stranding je, bez zadrške se može reći, trenutno jedna od najočekivanijih igara na svijetu. Svjestan je toga i njezin tvorac – legendarni Hideo Kojima, koji je putem društvenih mreža odlučio podijeliti novi, ali ništa manje kriptičan teaser.

Stvorite uže” – riječi su koje se pojavljuju usred teasera, a osim spomenutih riječi, zapravo malo toga imamo za vidjeti. Tako se tijekom trideset sekundi pojavljuje obris dlana, a u njemu možemo vidjeti nečije kretanje. Pretpostavljamo da se radi o Normanu Reedusu – protagonistu igre. Ili barem mislimo da je protagonist. S Kojimom i njegovim igrama nikad ne znate. Naročito s Death Strandingom.

U svakom slučaju, nakon ovog misterioznog teasera za Death Stranding, kojeg je putem twittera objavio sami tvorac igre, jedva čekamo vidjeti nešto više, potencijalno u narednim danima ili, pak, na ovogodišnjem sajmu E3 2019, na kojem bi bilo zgodno vidjeti gameplay ili saznati nove informacije o igri, unatoč činjenici da sami Sony neće biti na ovogodišnjem izdanju sajma.

Tko zna, možda napokon saznamo okvirnu godinu kada bi Death Stranding mogao stići na PlayStation 4. Ili, pak na PlayStation 5? Naravno, malo je vjerojatno da ćemo baš to saznati na sajmu E3 2019 koji kreće za dva tjedna.