Sredinom srpnja Microsoft je najavio da će njihova cloud streaming usluga xCloud izaći na pretplatnički servis Game Pass Ultimate bez dodatne naknade već ovoga rujna. Kako se polako približavamo službenom datumu lansiranja, danas smo putem Xboxovog bloga dobili novu objavu putem koje je Kareem Choudhry, jedan od potpredsjednika Project xClouda predstavio neke nove detalje o samoj usluzi te konačan datum izlaska – 15. rujna.

Po lansiranju te cloud gaming usluge igračima će na raspolaganju biti više od 100 igara kao što su Minecraft Dungeons, Destiny 2, Tell Me Why, Gears 5, Yakuza Kiwami 2, Forza Horizon 4 i mnoge druge. Microsoft također najavljuje da će sve buduće igre Xbox Game Studiosa već od prvog dana dostupnosti biti uključene u taj servis. 

Od 2017. godine i lansiranja pretplate Xbox Game Pass istu je isprobalo više od 10 milijuna igrača, a otkad je sredinom prošle godine lansirana i zajednička pretplata Xbox Game Pass Ultimate, koja objedinjuje Xbox Game Pass i Xbox Live Gold, igrači svoju kolekciju mogu dodatno proširiti između PC-ja i konzole Xbox One. Od 15. rujna kolekcije će se dodatno moći proširiti na mobitele i tablete.

Microsoft se za bolje iskustvo igranja udružio s kompanijama Razer, PowerA, 8BitDo i Nacon koje će za njih izraditi specijaliziranu opremu poput putnih kontrolera ili Xbox kontrolera koji će se moći prepoloviti i iskoristiti za umetanje mobitela. Dodajmo i da će PlayStationov DualShock 4 također biti podržan za korištenje!

Microsoftov cloud gaming bit će moguće pokrenuti putem aplikacije Xbox Game Pass koja će prilikom lansiranja biti dostupna na 22 svjetska tržišta: Austrija, Belgija, Kanada, Češka, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Mađarska, Irska, Italija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Slovačka, Španjolska, Južna Koreja, Švedska, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD.