U travnju ove godine pisali smo o tome kako postoje brojne indikacije da Microsoft radi na novoj pretplatničkoj opciji koja će objediniti pretplate Xbox Game Pass i Xbox Live Gold koja bi se trebala zvati Xbox Game Pass Ultimate. Ta nova pretplata već od danas postaje stvarnost.

Naime, uoči sajma E3 2019 i Microsoftove večerašnje press konferencije, Ben Decker – voditelj gaming usluga u Microsoftu – u emisiji Inside Xbox najavio je kako Xbox Game Pass Ultimate od danas kreće u prodaju te je upravo dostupan putem službene Microsoftove stranice. Igrači od sada napokon mogu prestati plaćati dvije odvojene pretplate za usluge Xbox Game Pass i Xbox Live Gold te su obje ujedinjene u jednoj pretplati i to po cijeni od 15 dolara mjesečno.

Xbox Game Pass Ultimate dostupan je putem Microsoftove stranice na ovome linku

U trenutku pisanja ovoga teksta usluga ima ogroman popust od 90% na prvi mjesec korištenja te će vas prvih mjesec dana koštati samo 1 dolar. Decker je pri otkrivanju lansiranja Xbox Game Pass Ultimatea posebno istaknuo kako korisnici koji već imaju aktivne pretplate na Game Pass ili Live Gold – neće morati plaćati dodatno, već će iznos preostalih mjeseci postojeće pretplate moći primijeniti na Xbox Game Pass Ultimate.

Također, da ne bude nikakve zabune, korištenje pretplate Xbox Game Pass Ultimate potpuno je opcionalno, pa ako i dalje želite koristiti samo klasične pretplate Xbox Game Pass ili, pak, samo Xbox Live Gold, imate potpunu slobodu i ne morate kupovati pretplatu na zajedničku inačicu Ultimate.

Kao što vidite, Microsoftova E3 2019 press konferencija nije ni počela, a Microsoft i Xbox već bacaju bombe na sve strane. Stoga, jedva čekamo vidjeti što još za nas spremaju večeras u 22h. Dotada, pogledajte video isječak vezan uz lansiranje pretplate Xbox Game Pass Ultimate: