UPDATE:

(22. lipanj – 17:30h)

Potpuno nova igra Crash Bandicoot 4: It’s About Time upravo je prikazana u sklopu festivala Summer Game Fest! Prijenos je otvoren uz dobrodošlicu hosta Geoffa Keighleyja, kojem je usred prezentacije na vrata pozvonio upravo Crash Bandicoot kako bi mu uručio paket s trailerom za novu igru ovog megapopularnog serijala! 

Nakon što je Crash Cortexa i njegove suradnike napokon protjerao na udaljeni planet, Cortex je poslije višestrukih pokušaja bijega konačno uspio u svom naumu prilikom čega je otvorio vremensku rupu zbog koje će se Crash, Coco i društvo uputiti kroz različite dimenzije i vremenske periode, a sve s ciljem ponovnog okupljanja četiri vrlo važne maske – tzv. Quantum Masks – četiri čuvara univerzuma. Sjećate li se PlayStationovog video trailera iz studenog prošle godine? E, pa PlayStation je napokon potvrdio da je u pozadini iza likova iz igre Crash Team Racing Nitro-Fueled doista bio jedan novi lik, odnosno maska Kupuna-Wa (Time Mask) koja će nam pomoći pri usporavanju vremena za preciznije kretanje i upravljanje.

Gravity Mask imena Ika Ika našim će herojima omogućiti hodanje naopačke!

U novom nastavku stižu nam dobro poznati stari likovi, od kojih će neki napokon biti igrivi, a uz novi dizajn levela i nove gameplay mehanike, stižu nam i nove sposobnosti i oprema! No, fokus na Crash igrama oduvijek je bio na rješavanju niza prepreki u nekakvom poznatom ritmu koje ni ovoga puta neće izostati. Upravo zbog toga najavljena su i dva moda – Modern i Retro od kojih će prvi opraštati mrvicu više, dok je drugi kreiran za sve old school obožavatelje serijala.

Kao što smo već spomenuli, očekuju nas brojni igrivi likovi, a trenutno je poznato da ćemo uz Crasha i Coco zaigrati i kao Dr. Neo Cortex kojeg će karakterizirati potpuno drugačiji pokreti od naših glavnih junaka, dok ćemo uz pomoć njegovog ray-guna stvarati nove platforme koje će nam omogućiti pristup nepristupačnim područjima.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time stiže 2. listopada ove godine, a potrđeno je da stiže na PlayStation 4 i Xbox One!

ORIGINALNA VIJEST: 

Prošloga petka na stranicama tajvanskog ocjenjivača videoigara Taiwan Digital Game Rating Committee osvanuo je novi nastavak popularnog platformerskog serijala Crash Bandicoot, a igru je u međuvremenu službeno potvrdio i izdavač Activision nizom objava na svojim društvenim mrežama.

Potvrđeno je i ime igre, pa će tako 23. igra serijala (ako računamo spin-off naslove, remastere, racing, party i mobilne igre), nositi naziv Crash Bandicoot 4: It’s About Time. Izuzev spomenutih spin-offa, mobilnih i ostalih igara, ovo je prva Crash igra glavne serije nakon 2008. godine i igre Crash: Mind over Mutant, koja je izašla za PlayStation 3, PlayStation 2, PSP, Xbox 360, Wii i Nintendo DS.

No, ako ćemo suditi po brojci “4” iza imena, Activision zapravo donosi nastavak igre Crash Bandicoot 3: Warped iz 1998. godine koja je svoj remaster doživjela 2017. godine u sklopu kompilacije Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, a dodajmo i da igru razvija isti studio (Toys for Bob) koji je na tržište izbacio kolekciju remastera N. Sane Trilogy. Prema prvim informacijama, novog Crasha zaigrat ćemo 9. listopada ove godine, ali prije nego uvjerimo sami sebe da nam se Crash zbilja vraća za točno 110 dana, pričekat ćemo i službenu potvrdu.

Prvi trailer i službenu najavu dobit ćemo već danas u 17:00 sati po našem vremenu u sklopu festivala Summer Game Fest, a direktan prijenos najave možete pratiti ovdje. Sve informacije koje stignu moći ćete pročitati u sklopu ove vijesti.