Treća i posljednja igra kultnog FPS serijala TimeSplitters za PlayStation 2, originalni Xbox i GameCube izašla je 2005. godine. Nedugo nakon toga razvojni studio Free Radical Design (čiji su ključni članovi još 1997. za studio Rare napravili legendarnu igru GoldenEye 007) bankrotirao je, te ga je 2009. kupio Crytek. Tako su tvorci TimeSplittersa na nekoliko godina postali Crytek UK i radili su na nastavcima serijala Crysis, ali i na igrama Homefront i Homefront: The Revolution.

Nakon te naknadne i višegodišnje suradnje s kompanijama Koch Media i izdavačem Deep Silver, koji su sada oboje pod THQ Nordicom, danas stiže vijest da je Deep Silver ponovno otvorio kultni studio Free Radical Design te angažirao originalne tvorce serijala TimeSplitters, koji kreću s radom na novom nastavku tog neprežaljenog kultnog serijala pucačina.

Novo oformljeni studio Free Radical Design tako ponovno vode Steve Ellis i David Doak, ključni članovi originalnog studija koji je postojao od 1999. do 2009. godine, a novi ured pod Deep Silverom otvorili su u Nottinghamu. No, podsjećamo i da je ovo samo novi i daljnji razvoj situacije, nastavno na 2018. godinu, kada smo prenijeli da je Koch Media kupio prava na serijal TimeSplitters. Također, da vlasnik Koch Medie THQ Nordic planira novi nastavak TimeSplittersa, poznato nam je još od kolovoza 2019. godine, no sve do sada nismo znali tko će na njemu raditi.

Razvoj novog nastavka tek je u nastajanju i idejnoj fazi, te ga očekujemo tek za nekoliko godina. “Nevjerojatno je napokon moći potvrditi da je studio formiran i da imamo plan za iduću igru TimeSplitters“, ističe u izjavi direktor razvoja, legendarni Steve Ellis te dodaje: “Iako vam u ovom trenutku ne možemo reći ništa više od toga, radujemo se podijeliti s vama informacije u budućnosti“.