Ako je koronavirus (zasad) išta dokazao, onda je to da gameri jako dobro znaju što raditi i kako ugodno provoditi vrijeme zatvoreni u svojim domovima usred pandemijske krize (#ostanidomaigameaj). Tome u korist ide i činjenica da je proteklog vikenda ponovno oboren rekord u broju istovremenih igrača na Steamu.

Prošli rekord od čak 20 milijuna istovremenih igrača na Steamu oboren je po prvi puta sredinom prošloga mjeseca ožujka, a ove subote u 15h po našem vremenu na Steamu je istovremeno online bilo nevjerojatnih 24 i pol milijuna igrača. Dakako, ta brojka (koju možete vidjeti putem stranice Steam Database, skraćeno – SteamDB) odnosi se na sve igrače koji su bili u statusu “Online” na Steamu, dok je “in-game” u tom trenutku bilo više od 8 milijuna igrača.

S obzirom da situacija s koronavirusom i samoizolacijom ne jenjava te ćemo svi fino doma biti zatvoreni sigurno još neko vrijeme, bit će interesantno vidjeti do kuda će se brojka istovremenih igrača na Steamu popeti i hoće li ikada ponovno biti nadmašena, jednom kad se život širom svijeta nakon pandemije vrati u normalu.

Dotada, jeste li i vi protekloga vikenda nešto zaigrali na Steamu i što, ako jeste? Resident Evil 3 Remake ili možda DOOM Eternal? Recite nam u komentarima! 🙂