Teško je biti potpuno inovativan i u industriji videoigara stvoriti nešto sasvim novo što ne počiva na već postojećim uzorcima i mehanikama koje smo prethodno vidjeli u nekim drugim prijašnjim igrama. Upravo ta tema u fokusu je nove 128. epizode našeg podcasta Rebootcast.

Na tu temu potaknuo nas je razvojni studio Riot Games, koji je ovoga tjedna napokon objavio naziv svoje nove timske multiplayer pucačine iz prvoga lica – Valorant – igre koja očigledno jako puno toga posuđuje iz igara Counter-Strike i Overwatch

U ovoj epizodi imamo tri teme, kao i manje-više u svim prethodnim epizodama, no ovoga puta sve tri teme nekako su spojene u jednu. Počevši od Valoranta, koji je očigledna kopija već postojećih igara na tržištu, prebacili smo se na temu umijeća kopiranja u videoigrama i dali naša vlastita mišljenja o igrama koje vješto kopiraju druge postojeće igre, ali unose dovoljno novosti da se mogu smatrati jedinstvenima, a u istu temu ubacili smo i igre koje smo igrali protekloga tjedna.

Ako vam se 128. epizoda sviđa, ostavite nam komentarpretplatite se na naš YouTube kanal i stisnite zvonce kako biste na mobitelu ili mailu dobili notifikaciju čim izbacimo novi video sadržaj.