Nioh 2 je najnoviji Souls-like akcijski RPG koji na tržište stiže 13. ožujka, a ususret izlasku igre kao ekskluzive za PlayStation 4, razvojni studio Team Ninja i izdavač Koei Tecmo prošloga su vikenda omogućili posljednji probni dvonevni besplatni period imena Last Chance Trial, kako bi igrači besplatno isprobali igru i provjerili što sve novoga donosi.

Prethodna igra u serijalu Nioh izašla je 2017. godine te je ostvarila sjajan uspjeh, no sami studio htio je u igru ubaciti još puno toga, iako za to tada nisu imali vremena i mogućnosti. Nioh 2 će stoga, prema riječima njezina tvorca Fumihikoa Yasude, biti prava i prirodna evolucija u odnosu na jedinicu.

Radnja Nioha 2 odvija se u srednjovjekovnom Japanu tijekom 16. stoljeća, za vrijeme poznatog perioda Sengoku. Čitava priča inspirirana je japanskim folklornim pričama i mitologijom o drevnim nadnaravnim bićima, čudovištima, demonima i duhovima zvanima Yokai, koji su se pojavili kao posljedica rata, uništenja i kaosa koji su zadesili Japan.

Da se razvojni studio Team Ninja zaista potrudio u igru ubaciti čitav niz mehanika i načiniti ju gotovo ultimativnim Souls-like iskustvom, svjedočili smo tijekom prijašnjih beta faza, ali i u prošlotjednom Last Chance Trialu, a kako je to izgledalo i zašto mislimo da je Nioh 2 potencijalno i teži od FromSoftwareovih igara Dark Souls i Sekiro, saznajte u novoj epizodi Reboot Playsa.