Početkom 2006. godine studio Rebellion Developments kupio je tvorce hit igre Evil Genius, nakon što je njen izvorni tvorac, Elixir Studios, najavio neizbježno zatvaranje studija. Godinama nismo čuli nikakve informacije o mogućem nastavku, da bi usred ljeta 2017. godine Rebellion najavio Evil Genius 2: World Domination, a sada, neposredno pred izlaskom nastavka imamo prilike vidjeti potpuno novi trailer.

Na samom početku četverominutnog trailera vidimo tropski otok i luksuzni resort koji će nam poslužiti za tajne operacije skrivene daleko iza znatiželjnih očiju. Očekujte uništavanje i širenje resorta u prostor dostupan samo odabranima, pretvaranje prostorija u laboratorije, tehnički najnaprednije proizvodne pogone i odjele za testiranje ingenioznih naprava te zaista brojne zamke poput bazena s morskim psima, osa ubojica i vatrenih zidova. Regrutiranje i treniranje budućih podanika, ali i njihovo zadovoljstvo radnim mjestom bit će jedna od ključnih stvari ovog nastavka jer samo sretan podanik znači lojalan podanik. Osim u slučaju da mu zaprijetite. U tom slučaju možda neće biti pretjerano sretan, ali bi trebao biti lojalan. Barem se nadamo.

Sve navedeno, ali i brojni novi specijalisti, okrutni plaćenici, krađa neprocjenjivih artefakata, morbidne prevare poput otimanja i prodaje britanske kraljevske obitelji i uništenja Aljaske očekuju nas na PC-ju krajem ovoga mjeseca, 30. ožujka.