Kao da smo jučer na Reboot Online Games Weeku ispratili završnicu šeste sezone A1 Adria League, a pred nama su već kvalifikacije za sedmu sezonu koja će ponovno predstaviti i okršaje u jednom od najpopularnijih svjetskih gaming naslova – League of Legends. Prošle godine održane su dvije sezone u kojima je sudjelovalo više od 6 tisuća natjecatelja, a putem digitalnih kanala Facebook, YouTube i Twitch pratilo više od 130 tisuća gledatelja. Ljestvica očekivanja i ove je godine visoko podignuta.

Nakon tri godine pauze vraćaju se najbolji League of Legends timovi koji će pokušati reprizirati sjajno finale s Reboot InfoGamera 2017 na kojem su se sukobili ASUS ROG ELITE i x25 eSports. Prošlogodišnji prvaci u igri Counter Strike: Global Offensive već tri godine dominantno vladaju regionalnim natjecanjima, a svoje će skillove nastaviti izoštravati s organizacijom ONYX. Naravno, riječ je o ekipi lvlUP, kojoj će i ove godine glavni protivnici biti ekipe Blink, 4glory i Good Game.

Mobilna igra Brawl Stars vraća se u novoj sezoni u kojoj ćemo vidjeti može li tim Good Game nastaviti svoj pobjednički niz. Napeta borba očekuje nas i na nogometnim terenima gdje će prošlogodišnji pobjednik amke pokušati obraniti titulu najboljeg, dok će se za istu potvrdu boriti i esad1memic i Brstimir.

“Unatoč pandemiji i novom normalnom, popularnost esporta u regiji je nastavila s impresivnim rastom, a rekordne su brojke i kod nas potaknule veliku dozu optimizma oko budućnosti esporta i popularizacije gaming kulture. A1 Adria Liga u pet je godina postala jedna od najprestižnijih platformi za stvaranje regionalnih esport zvijezda, a u istom tonu nastavljamo i ove godine”, poručila je Monika Majstorović, direktorica marketinga za privatne korisnike A1 Hrvatska.

Kvalifikacije za Counter Strike: Global Offensive, Brawl Stars i FIFA 21 kreću već 20. ožujka. Na prva takmičenja u League of Legends strpit ćemo se do 17. travnja, a sve su kvalifikacije otvorene za sve igrače iz regije koji zadovoljavaju dobnu granicu i smatraju da se mogu natjecati protiv nekih od najvećih imena regionalnog esporta.

Do početka kvalifikacija svi regionalni gameri mogu pratiti turnire A1 Gaming Weekend koji se prenose na svim kanalima A1Al. Najbolji igrači u eFootball PES 2021 sukobit će se na turniru u subotu, 6. ožujka, a idućeg vikenda pratit ćemo zanimljive borbe 1v1 u Tekkenu 7. Sve informacije i prijave dostupne su ovdje.

Sve novosti o novim sezonama A1 Adria Lige pratite na web stranici a1adrialeague.com te društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, Twitch.tv i YouTube.

Datumi kvalifikacija: 

Brawl Stars – 20. ožujka do 28. ožujka

FIFA 21 – 20. ožujka do 28. ožujka

CS:GO – 20. ožujka do 28. ožujka

League of Legends – 17. travnja do 08. svibnja

Ukupni nagradni fond za 2021 godinu:

Counter-Strike: Global Offensive (PC) – 10.000 €

League of Legends (PC) – 8.000 €

FIFA (PlayStation) – 3.500 €

Brawl Stars (Mobile) – 4.000 €