U prvom kvartalu ove godine indie razvojni studio Pixel Reef planira izbaciti ekskluzivnu PlayStation VR igru Paper Beast o poetskom putovanju kroz procvjetali virtualni svijet u kojem su okoliš i životinje evoluirali iz nestalog koda i zaboravljenih podataka. Iza igre stoji poznati dizajner igara Eric Chahi, a PlayStation je objavio i potpuno novi Sandbox trailer s prikazom istoimenog zasebnog moda koji proširuje priču i igračima daje potpunu slobodu kreiranja virtualnog svijeta kakav sami žele.

Bilo da je riječ o odabiru vremenskih uvjeta, kreiranju i dizajniranju vlastitog eko-sistema ili postavljanju različitih stvorenja po tom istom svijetu, igra će nam pružiti neograničenu slobodu i kreativnost manipulacije okolišom uz vrlo vjeran prikaz fizike.

“Sandbox mod je pravo mjesto za igračevu kreativnost i eksperimentiranje,” tvrdi Eric Chahi. “Zamislite da stvorenja podižu brane i na taj način promijene tok vode, no što se dogođa kada zamrznete tu istu vodu? Na vama je da saznate. Mi smo s naše strane otkrili mnoga novonastala ponašanja tijekom igranja, a sigurni smo da će nas gaming zajednica dodatno iznenaditi!”

U nastavku možete pogledati očaravajući trailer s prikazom Sandbox moda u trajanju od skoro 4 minute.