O PlayStation VR ekskluzivi Paper Beast pisali smo sredinom prošloga mjeseca, kada je izašao novi trailer koji nam je pokazao kako će ova igra biti pravi “sandbox” za razvijanje i izražavanje kreativnosti i mašte igrača, čineći Paper Beast neizostavnim naslovom za sve vlasnike PSVR-a. Danas stiže vijest da je igra dobila konačni datum izlaska, a to je već ovoga mjeseca – 24. ožujka.

Ukoliko trebate podsjetnik, Paper Beast je igra o poetskom putovanju kroz procvjetali virtualni svijet u kojem su okoliš i životinje evoluirali iz nestalog koda i zaboravljenih podataka. Iza igre stoji utjecajni veteran industrije videoigara i hvaljeni dizajner Éric Chahi, poznat po kultnim igrama kao što su Another World, Heart of Darkness i Ubisoftov From Dust, a Paper Beast je njegova prva igra koju nam donosi u sklopu svog novog indie studija Pixel Reef, kojega je osnovao 2016. godine.

Paper Beast se diči specifičnim pastelnim vizualnim dizajnom kojega će pratiti i odlični atmosferični soundtrack, a u svijetu igre igrači će imati svu slobodu eksperimentirati s njezinim ekosustavom, oblikovati okolinu po svojoj želji, poigravati se sa sustavom vremena i biti u interakciji sa životinjama i biljkama, a sve to i uz interesantnu priču. Igru pokreće bogato i detaljno razrađeni engine za fiziku, stoga će Paper Beast biti zaista jedinstveno VR iskustvo simulacije ekosustava u kojem igrači imaju potpunu slobodu kreiranja virtualnog svijeta kakav sami žele.

Paper Beast za PlayStation VR izlazi 24. ožujka, a povodom objave datuma izlaska igre stigao je i novi trailer koji možete pogledati u nastavku.