Microsoftov program Xbox Game Pass pokazao se kao zanimljiv koncept koji bi mogao pokrenuti novi trend u distribuciji videoigara. Sony je odlučio ne kaskati u tom pogledu te je evidentno kako od svoje PlayStation Now usluge želi napraviti nešto slično.

Korisnici usluge PlayStation Now mogli su primijetiti kako im se misteriozno pojavila mogućnost skidanja igara te su ispočetka mislili da se radi o nekoj vrsti greške, no sada je očito kako se radi upravo o suprotnom.

Ako je suditi po riječima poznatoj sajta Kotaku UK i njihovim izvorima, Sony će omogućiti igračima skidanje PlayStation 4 igara u drugoj polovici rujna ove godine. Nije poznato hoće li se kasnije omogućiti i skidanje PlayStation 2 i PlayStation 3 igara budući da one čine dobar dio sadržaja usluge PlayStation Now, no realno je za zaključiti da će i ta opcija eventualno biti dostupna.

U suštini, ova usluga će funkcionirati slično kao i PlayStation Plus u smislu da će vam trebati važeća pretplata kako biste mogli pokrenuti željene igre, neovisno o tome imate li ih skinute ili ne.

Microsoft radi velike korake u popravljanju svog odnosa s potrošačima s opcijama poput ”backwards” kompatibilnosti, Game Pass programa koji omogućuje igranje najnovijih naslova odmah na njihovom izlasku i otvorenosti prema ”cross-platform” suradnji s ostalim kompanijama na igrama poput Rocket Leaguea i Fortnitea. Sad je na redu Sony da pruži adekvatan odgovor u vidu pružanja kvalitetne usluge streamanja igara putem usluge PlayStation Now.