Popularno mišljenje glasi da nam peta verzija PlayStation konzole stiže na tržište nekad pred kraj 2020.god. Prema dosadašnjim povratnim informacijama, PS5 bi trebao kvalitetno konkurirati na tržištu te pratiti korak s najnovijim tehnologijama i hardverom.

Hardware je to zapravo glavni faktor “promjene fokusa” korisničke grupacije. Prema informacijama s The Wall Street Journala, glavni ljudi PlayStation korporacije smatraju kako igrači prilikom kupovine konzole traže te na posljetku češće igraju sustavno zahtjevnije igre koje iskorištavaju kvalitetan komad hardverskih resursa, što u grafičkom, što u procesnom smislu.

Iz tog će razloga PlayStation potencijalno preusmjeriti fokus na one “hard-core” igrače koji preferiraju grafički i procesno zahtjevnije igre(čitaj AAA). Što opet potencijalno znači bi Indie kategorija igara imala mnogo manji fokus nego što smo do sad imali priliku svjedočiti. Ovo su svakako malo lošije vijesti za developere indie kategorije, ali u izobilju platformi na kojima se u današnje vrijeme možemo igrati, sumnjamo kako će situacija biti “drastično loša”. Na kraju krajeva, PlayStation neće zabraniti razvoj “slabijih”, odnosno Indie igara za novu verziju konzole, samo će ju potencijalno intenzivnije marketirati prema “hard-core” publici.

Što to “promjena fokusa” zapravo znači u konačnici, vidjet ćemo tek kada PS5 marketing kampanje krenu aktivnije u opticaj. Do tada, ostaje nam pratiti razvoj događaja, skupljati sitniš i ne vraćati kusur za kupovinu nove konzole, kad već, je l’, bude dostupna.