Iduća velika nadogradnja operativnog sustava za PlayStation 4 koja će nam biti poznatija kao v7.00 stiže već ovoga tjedna, a glavni fokus će joj biti dvije značajke – Party chat i Remote Play.

Party chat će nakon nadogradnje  imati mogućnost zaprimiti najviše 16 igrača u odnosu na trenutnu brojku od 8, a kvaliteta zvuka za vrijeme razgovora će biti znatno bolja.

Također, vlasnici PlayStationa 4 koji žive u SAD-u će nakon nadogradnje sustava imati mogućnost koristiti takozvani Chat Transcription koji će korisnicima omogućiti konverziju razgovora u tekst radi lakše komunikacije s drugim igračima. Nažalost, Sony nije objavio hoće li ova značajka biti omogućena u drugim regijama.

Što se Remote Playa tiče, od ovoga tjedna će svi vlasnici pametnih telefona i tableta koji rade na sustavu Android 5.0 (ili novijem) će imati priliku preuzeti aplikaciju PS4 Remote Play te zaigrati igre sa svoje konzole na nešto manjim ekranima. Također, vlasnici uređaja koji rade na sustavu Android 10 (ili novijem) i iOS13 (ili novijem) će imati mogućnost spajanja kontrolera DualShock 4.

Nadogradnja v7.00 za PlayStation 4 stiže ovoga tjedna, a točan datum nije poznat.