Portal Wired prenosi neslužbenu informaciju da je PlayStation 4 cross-play opcija izašla iz beta faze testiranja, pa sada developeri mogu uključiti ovu funkcionalnost u nadolazećim naslovima. Naravno, to ne znači da će u svakoj nadolazećoj igri značajka biti uključena, ali svi developeri koji je požele uključiti u svoje igre, sada će biti u mogućnosti. Međutim, skrećemo pažnju kako vijest i dalje nije službeno potvrđena od strane Sonyja. 

Beta faza testiranja uključila je igre poput Fortnitea i Rocket League, a Call of Duty: Modern Warfare bit će prvi od nadolazećih naslova koji podržava cross-play značajku. Sama igra stiže vrlo uskoro, odnosno već 25. listopada.

Također, vjerujemo kako će time mnoge igre kroz određeno vrijeme zaprimiti nova ažuriranja, koja će podržati cross-play značajku, a čime će se svakako povećati i broj dostupnih igrača prilikom multiplayer igranja.

Ako k tome dodamo da je PlayStation Now od jučer pojeftinio, moguće je da nas uskoro očekuje još veća navala na multiplayer servere, što je odlična vijest, pogotovo za one igre u kojima se duže čeka na spajanje s drugim igračima!