Otkako je Call of Duty: Modern Warfare najavljen nove informacije o igri redovito stiže, a budući da se radi o igri koja pokušava revitalizirati serijal ima zaista mnogo zanimljivosti.

Jedna od njih je dakako cross-play koji će u igri biti prisutan od samog izlaska. Ako ste si pomislili da će igrači na PC-u koji koriste miš i tipkovnicu imati nepravednu prednost nad svojim kolegama na konzolama koji koriste kontrolere, slobodno se opustite jer nema razloga za strah.

Naime, kako su izvijestili dobri ljudi iz Forbesa, cross-play će funkcionirati po principu periferije koju koristite. Ukoliko koristite kontroler, igra će to prepoznati te će vas sparivati s igračima koji isto koriste kontrolere – neovisno o tome igraju li na PC-u, Xboxu ili PlayStationu.

Ukoliko ćete biti u partyju s prijateljima koji koriste miš i tipkovnicu, a vi koristite kontroler tek tada ćete biti spareni s drugom ekipom koja koristi miš i tipkovnicu. Pero je jače od mača, a kontroler je nekada jači od miša i tipkovnice. Samo pitajte onog jednog nesretnika kojeg smo uništili u Apex Legendsu dok smo igrajući na PC-u koristili kontroler.

Ukratko, Call of Duty: Modern Warframe u tom smislu će funkcionirati slično kao i Epicov Fortnite.