Sredinom kolovoza prošle godine dobili smo priliku zaigrati još jednu strategiju na poteze koja podsjeća na X-COM. CreativeForge Games je svoju verziju tog tipa igre nazvao Phantom Doctrine, radnju smjestio u 80-te godine prošlog stoljeća i priču prožeo tematikom špijunaže i alternativnom verzijom Hladnog rata. Kampanju za jednog igrača su svi imali priliku odigrati iz dvije perspektive i pokušati raskrinkati globalnu urotu.

Igra je dobila solidne ocjene, ali nije bila dovoljno balansirana i dorađena. Zbog toga je razvojni tim nastavio raditi na njoj nakon izlaska konačne verzije, a do sada su izdali nekoliko nadogradnji. Najnovija stigla je danas, ali samo za PC verziju. Igrači na računalima mogu sada svoje kreacije ubacivati u igru i dijeliti ih s drugima, a uz to je stigao dodatan sadržaj za Investigation Board, podrška za ultrawide rezolucije i neki tehnički ispravci i poboljšanja.

Phantom Doctrine dostupan je za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a ako želite igru nabaviti za računala, trenutno to možete na Steamu napraviti po jeftinijoj cijeni. Uz nadogradnju je tim pripremio i popust od 50 posto, pa igra do sutra navečer košta 19,99 eura. Sve ostale informacije o igri potražite na službenim stranicama.