Razvojni tim CreativeForge Games nekim je igračima poznat po solidnoj strategiji na poteze Hard West. Njihov drugi projekt također spada u taj žanr, ali se seli u malo modernije doba, točnije kraj Hladnog rata. Ime nove igre je Phantom Doctrine, a sada znamo kada ćemo je moći zaigrati.

Igra je u izradi za PC, PS4 i Xbox One te će na sve tri platforme stići 14. kolovoza. Evo što razvojni tim ima reći o svojoj igri: “Phantom Doctrine je špijunski triler smješten u žanru strategija na poteze koji se odvija u svijetu tajnih misija, kontraobavještajnih službi i paranoje. Igrači vode The Cabal, tajnu organizaciju koja se bori protiv globalne urote kroz koju moćnici pokušavaju zavladati svijetom pred sam kraj Hladnog rata. Vodite svoju bazu operaciju iz sjena: regrutirajte i trenirajte agente, istražujte razne slučajeve, krivotvorite dokumente i identitete, istražujte nove tehnologije i biokemijsko inženjerstvo te ispitujte i ispirite mozgove neprijateljima kako biste došli do taktičke prednosti”.

Tim je pripremio kampanju za jednog igrača koju možete iskusiti iz dvije perspektive – kao kontraobavještajni operativac KGB-a ili odbjegli CIA komandos. Veliki je naglasak stavljen na izbor igrača, pa možete birati kako ćete pristupiti misijama. Procjena je da će vam za prelazak kampanje trebati više od 40 sati, a nakon toga se možete upustiti u 1v1 multiplayer mečeve ili uskočiti u New Game Plus mod koji proširuje kampanju.

Ispod teksta možete pogledati trailer za igru, a ako se želite još malo informirati bacite oko na službene stranice. Phantom Doctrine će se na sve tri platforme prodavati po cijeni od 40 eura.