Peter Molyneux prošlu godinu vjerojatno neće pamtiti po dobrim stvarima. Podsjećamo, izbile su kontroverze oko Godusa, crowdfundane igre u razvoju njegovog studija 22cans, i neispunjenih obećanja ljudima koji su igru financijski podržali na Kickstarteru. Onda je uslijedio intervju na Rock Paper Shotgunu koji je počeo s pitanjem “mislite li da ste patološki lažac” i nastavio se u sličnom tonu, te koji je bio razlog Molyneuxove odluke da do daljnjega prestane davati intervjue i uopće razgovarati s novinarima.

A prema intervjuu ovaj tjedan objavljenom na Eurogameru,  Molyneux je razmišljao i o mirovini.

“Pao sam u iskušenje da odem u mirovinu. Velik broj mojih kolega iz kasnih osamdesetih su to napravili. Uvijek sam govorio da je [razvoj igara] moj život i moja strast, uz moju obitelj. Preda mnom je bila prijelomna odluka,” rekao je Molyneux za Eurogamer, dodavši da je ipak odlučio da neće u mirovinu.

“Jedino što mogu je koncentrirati se i ponovno postati onakva osoba kakva jesam: netko tko stvarno voli što radi, s takvom strašću koju ljudi često krivo interpretiraju. Želim prestati biti glasnogovornik i osoba koju zovu novinari kada izađe novi hardver ili nova tehnika monetizacije. Postao sam samo programer i developer. To se dogodilo u roku od 24 sata nakon intervjua [za Rock Paper Shotgun].”

Dok se Molyneux držao podalje od novinara, 22cans su u međuvremenu nastavili raditi na razvoju igara, obavili rošadu zaposlenika i doživjeli reboot s novim CEO-om, Simonom Phillipsom koji je prije radio za razvojni studio FairPlay Media koji je razvijao igre za mobitele.

Molyneux se izgleda vratio kako bi razgovarao s novinarima o tome kako ne želi razgovarati s novinarima dok im nema nešto konkretno za pokazati – kao što je u ovom slučaju Godus Wars, novi RTS od 22cansa koji je od nedavno dostupan na Steam Early Accessu. Godus Wars je besplatan za vlasnike Godusa, i trebao bi služiti kao uvod u Godusov multiplayer. Nakon toga, 22cans će početi raditi na God of Gods featureu.

Vrlo detaljan intervju s Molyneuxom možete u cjelosti pročitati na Eurogameru, gdje se spominje i nova igra 22cansa, The Trail, o kojoj Molyneux ne želi razgovarati sve dok nema neke konkretne stvari za pokazati javnosti.