Kao što smo nedavno spomenuli, prva velika sezona službene Overwatch lige krenula je prije dva dana i okuplja vrhunske esports timove i najbolje igrače Overwatcha iz cijelog svijeta. Pogledajmo kako to izgleda u brojkama, uz dodatne sočne informacije o ovom velikom eventu.

Sezona će trajati punih 7 mjeseci, sve do srpnja 2018., a timovi se natječu za ukupni bonus fond od 3.5 milijuna dolara. Samo natjecanje podijeljeno je na četiri stupnja, od kojih svaki traje po pet tjedana s jednim tjednom pauze između. Sveukupno, to je 23 tjedna do 16. lipnja, a samo finale odvija se od 26. do 28. srpnja. Da čitav event bude atraktivniji, sve utakmice održavaju se u velikoj Blizzard Areni u Los Angelesu, posebno preuređenoj, tehnološki i moderno opremljenoj za Blizzardove esports eventove.

Za sve one koji će Overwatch ligu idućih pola godine pratiti iz udobnosti svojih domova, Twitch će biti go-to mjesto. To valja posebno izdvojiti s obzirom na činjenicu da je Twitch kupio ekskluzivna prava za prikazivanje Overwatch lige, što je ugovor težak čak 90 milijuna dolara koji im omogućuje dvije godine ekskluzivnosti. Ovaj pothvat smatra se trenutno najvećim esports distribucijskim ugovorom koji će se zasigurno višestruko isplatiti i za Blizzard i za Twitch. Već prvoga dana Overwatch lige, prve mečeve je putem Twitcha popratilo preko 400.000 gledatelja, što je zaista solidna brojka.

 

Overwatch

Grbovi timova koji se natječu. Možemo ih također vidjeti i na posebnim Overwatch League skinovima u igri.

Podsjetimo još jednom i na same timove koji se natječu. Podijeljeni su na dvije divizije – Pacific i Atlantic, a raspoređeni su ovako:

Overwatch League Pacific divizija

Dallas Fuel
Los Angeles Gladiators
Los Angeles Valiant
San Francisco Shock
Seoul Dynasty
Shanghai Dragons

Overwatch League Atlantic divizija

Boston Uprising
Houston Outlaws
London Spitfire
Florida Mayhem
New York Excelsior
Philadelphia Fusion

Kako smo u početku rekli, bonus fond za koji će se timovi natjecati iznosi pozamašnih 3.5 milijuna dolara, no povrh toga, svaki igrač ionako za sudjelovanje u Overwatch ligi dobiva plaću od 50.000 dolara. Isplati se biti najbolji 🙂

Ukoliko još niste sigurni gdje i kako pratiti Overwatch ligu, službeni Twitch kanal naći ćete ovdje, raspored mečeva ovdje, a dodatne informacije i redovite video preglede i vijesti možete pratiti putem službene stranice overwatchleague.com ili pak na stranici esports organizacije MLG.