Čini se da nas ove godine na tržištu očekuje barem još milijun primjeraka potpuno novih konzola PlayStation 4, ako je suditi prema novom izvještaju portala Bloomberg.

Kako stoji u izvještaju, novinari Bloomberga iz određenih izvora prvo su saznali da je Sony imao plan ubrzati prijelaz s PlayStationa 4 na PlayStation 5  i navodno prestati s proizvodnjom četvorke krajem 2021. Nestašica čipova i novih konzola na policama dućana natjerala ih je, tvrde izvori, da donesu odluku kroz čitavu 2022. godinu nastaviti proizvoditi prošlu generaciju svoje konzole kako bi barem donekle umanjili pritisak na proizvodnju PlayStationa 5.

Novinarima Bloomberga javio se potom i glasnogovornik Sonyja, rekavši da kompanija zapravo nikad nije ni imala striktni plan prestanka proizvodnje PlayStationa 4. Potvrdio je potom i informaciju da će PlayStation 4 ostati u proizvodnji te dodao: “To je jedna od najprodavanijih konzola ikad i uvijek postoji crossover između generacija“.

Iako je procjena da će ove godine biti proizvedeno oko milijun primjeraka PlayStationa 4, Bloombergovi izvori tvrde da je ta okvirna brojka podložna promjeni. Konačna količina proizvedenih konzola ovisit će, dakako, o potražnji na tržištu jer sasvim je jasno da se brojni igrači žele dočepati novog PlayStationa 5, iako je PlayStation 4 Sonyju puno lakši za proizvodnju s obzirom na to da se u njegovoj izradi koriste i znatno manje napredni čipovi.