Ekipa iz DICEa je na svom službenom blogu objavila da otvorena beta za Battlefield V počinje početkom rujna. Točan datum se još ne zna, ali traže da svi zainteresirani budu strpljeni zbog svih promjena koje dolaze u igru nakon naučenih lekcija iz zatvorene alphe.

Prema informacijama igrača koji su sudjelovali u zatvorenoj alphi, čini se da je gameplay Battlefielda V blizak onome u poznatom Player Unknown’s Battlegroundsu te da se oštro fokusira na skill igrača. Naravno, igrači su ovo prihvatili različito, a developeri su spremni učiniti iskustvo igrača boljim.

DICE će zbog toga uvesti nove promjene u Revive, Time To Kill i Reinforcements značajke, a zbog premale količine metaka s kojom se igrač spawna, neke će klase pretrpjeti balansiranje nakon kojega će biti pristupačnije.

Također, developeri će promijeniti određene stvari i značajke na samim mapama i modovima kako bi svaki tim imao podjednake šanse na samom početku igranja.

Battlefield V za one koji prednaruče Deluxe edition na tržište dolazi 16. listopada, a za one koji su zadovoljni sa Standard editionom, igru mogu zaigrati 19. listopada na PC, PlayStation 4 i Xbox One platformama.