Na prošlotjednom Sonyjevom velikom live eventu PS5: The Future of Gaming PlayStation i poznati razvojni studio Guerrilla Games napokon su službeno najavili nastavak popularnog avanturisičkog akcijskog RPG-aHorizon Forbidden West, a danas nam stižu još neke nove informacije o igri, uključujući i okvirni datum izlaska.

Svježe informacije dolaze putem novog videa objavljenog na službenom PlayStationovom YouTube kanalu. U videu nam se obraća direktor igre Mathijs de Jonge, ističući ponovno činjenicu da Forbidden West nastavlja priču protagonistice Aloy. Nastavak će ju, kao što smo ranije pisali, ovoga puta odvesti na zapad i to u post-apokaliptičnu futurističku Ameriku koja je razrušena masivnim olujama.

De Jonge objašnjava da je mapa ovoga puta još veća nego u prvoj igri te se sami naziv igre “zabranjeni zapad” odnosi na golemo novo područje koje se proteže od američke države Utah pa sve do Pacifičkog oceana na zapadu. Putem ćemo prolaziti kroz pitoreskne doline, pustinje i razrušene gradove, ali i roniti te istraživati dubine rijeka i jezera (što smo mogli vidjeti i u najavnom traileru).

“Opasnost vreba iza svakog ugla”, uvjerava nas de Jonge te navodi da nas očekuje na desetke novih neprijatelja, kako mehaničkih (kornjače, krokodili, pterodaktili i sl.), tako i ljudskih plemena. Naravno, neka plemena koja ćemo susretati bit će miroljubiva, a druga neprijateljski nastrojena. No čudovišta i ljudi nisu jedina prijetnja, već povrh svega toga svijet igre napada mistična crvena pošast koja uništava biosferu, isušuje zemlju, uništava biljke, izgladnjuje ljude i životinje te proizvodi masivne oluje, no više detalja o tome direktor igre u ovom trenutku nije htio podijeliti.

S obzirom na golemu mapu, količinu detalja u okolini i živi svijet koji nas očekuje, de Jonge u videu također hvali snagu konzole PlayStation 5, posebno ističući specijalizarni SSD disk zbog kojega igra gotovo da i neće imati loading screenova te će fast travel, učitavanje checkpointova i pokretanje igre, prema njegovim riječima, biti super brzo kako bismo se “odmah našli u akciji”.

Iako dosada nismo imali ni približni datum izlaska, na samom kraju ovog novog videa saznali smo i da Horizon Forbidden West izlazi okvirno 2021. godine, kada ćemo ga igrati ekskluzivno na konzoli PlayStation 5. Ukoliko vam je teško čekati toliko dugo, pozivamo vas da, uz već gore podijeljeni novi video sa svježim informacijama, dotada barem još jednom bacite oko i na igrin prošlotjedni premijerni trailer: