Na Sonyjevom eventu PS5: The Future of Gaming dobili smo prvi prikaz velikog broja naslova za njihovu next-gen konzolu, ali i ono najvažnije – napokon smo doznali kako izgleda konzola PlayStation 5

Event je otvoren uz prikaz igre Grand Theft Auto V iz 2013. godine, koja će u narednoj 2021. godini stići i na Sonyjevu konzolu iduće generacije. Odmah nakon GTA V doznali smo da razvojni studio Insomniac Games radi na ekskluzivnom nastavku igre Marvel’s Spider-Man, ovoga puta pod imenom Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, čiji je izlazak planiran za kraj godine!

Kao i uz svaku generaciju Sonyjevih konzola, i uz PlayStation 5 stiže novi nastavak Gran Turisma, sedmi po redu, a posebna pozornost skrenuta je na campaign mod.

Insomniac Games nas je nakon Spider-Mana oduševio i uz prvi prikaz igre Ratchet & Clank: Rift Apart koju je obilježilo instantno učitavanje različitih dimenzija kroz koje će naši heroji putovati, iako za razliku od novog Spider-Mana trenutno nije poznato ni okvirno vrijeme izlaska.

Square Enix nam je prikazao igru za koju tvrde da je dizajnirana upravo za konzolu PlayStation 5, a riječ je o tzv. Projectu Athia o kojem, barem zasad, nema previše informacija. 

Od developera iz tima BlueTwelve Studio stigao nam je trailer za mačkastu avanturu Stray s mačkom u glavnoj ulozi. Potom su nas iz Sonyja ponovno podsjetili na sve značajke nove konzole, a vidjeli smo i ekskluzivan shooter iz trećeg lica naziva Returnal, razvojnog studija Housemarque.

Prikazana nam je i nova igra svima nam dobro poznatog Sackboya koji će se i ovoga puta naći u novoj velikoj avanturi u igri Sackboy A Big Adventure, a najavljena je i sportsko-akcijska igra Destruction AllStars, te akcijska avantura Kena: Bridge of Spirits, malenog tima kojeg čine braća Mike i Josh Grier uz podršku njihovog tima Ember Lab i narativna cinematic avantura Goodbye Volcano High o ljubavi, promjenama i završetku jedne ere.

I dok za igru Oddworld: Soulstorm i dalje nemamo točan datum izlaska (iako je prvotno najavljeno da stiže ove godine), za akcijsku avanturu Ghostwire: Tokyo dobili smo barem okvirni datum izlaska koji bi trebao biti u 2021. godini.  Razvojni studio Superbrothers prikazao nam je pak trailer za svoju novu igru Jett: The Far Shore, o kojoj nisu otkrili previše, iako je vidljivo da nas čeka istraživanje novih planeta.

Prošle smo godine dobili reveal trailer za igru Godfall, a na Sonyjevom jučerašnjem eventu vidjeli smo in-game development trailer uz koji je objavljeno da ćemo igru zaigrati krajem ove godine. Isto se ne može reći za igru kreatora Hyper Lighta jer ćemo Solar Ash zaigrati tek u 2021. godini, a isto čeka i igru poznatog indie razvojnog studija IO InteractiveHitman 3

Dobro poznati junak Astro, s kojim smo se imali prilike družiti u VR naslovu Astro Bot: Rescue Mission dobit će novu igru imena Astro’s Playroom, s time da postoji realna mogućnost da za igranje ovoga puta nećemo trebati PSVR.

Akcijska RPG avantura s elementima survivala Little Devil Inside na PlayStation 4 i PlayStation 5 stiže kao vremenska ekskluziva, a kroz određeni će period dobiti i svoju PC inačicu.

Potom smo vidjeli pre-alpha footage igre NBA 2K21 koju je najavio košarkaš tima New Orleans Pelicans – Zion Williamson, a kreatori avanture Octodad: Dadliest Catch prikazali su nam svoju novu igru Bugsnax.

Nakon te dvije igre napokon je stigla i vijest koju smo čekali već duže vrijeme, pa ćemo tako dvanaest godina od izlaska Demon’s Soulsa na konzoli PlayStation 5 zaigrati remaster koji donosi studio Bluepoint Games!

Arkane Studios prikazao nam je trailer za one-on-one shooter naslov DEATHLOOP, nakon čega smo vidjeli i osmi nastavak popularnog horor serijala Resident Evil, kojeg ćemo zaigrati 2021. Igra stiže pod nazivom Resident Evil Village, a ponovno nam se vraćaju likovi Ethana Wintersa i Chrisa Redfielda.

Potpuno misteriozna Capcomova igra Pragmata ostavila nas je bez teksta, a na njen ćemo se izlazak strpiti do 2022. godine. Bez teksta smo ostali i uz iduća dva reveala – onaj o nastavku igre Horizon Zero Dawn te konačnom otkrivanju oba izdanja konzole PlayStation 5.