LG Electronics predstavio je drugu generaciju svoje linije monitora LG Ergo koja pomiče granice produktivnosti, udobnosti i fleksibilnosti radnog prostora u moderno doba. Monitori LG Ergo Dual (27QP88D) i LG Ergo Single (32QP880) mogu se pohvaliti maksimalnom prilagodljivošću, jednostavnom instalacijom i iznimnom IPS kvalitetom slike s QHD rezolucijom (2560 x 1440).

„Modeli LG Ergo za 2021. napredna su rješenja za radne jedinice dizajnirana kako bi pružila vrhunsku fleksibilnost sa svim mogućnostima displeja koje današnji napredni korisnici zahtijevaju”, rekao je Jang Ik-hwan, viši potpredsjednik i voditelj IT poslovne jedinice tvrtke LG Electronics Business Solutions. „I Ergo Dual i Ergo Single nude naprednu razinu pogodnosti za korisnike, vrhunsku IPS kvalitetu slike i niz korisnih značajki koje su potrošači očekivali od vrhunskih LG monitora.“

LG-jeva serija Ergo prvi put je predstavljena prije godinu dana, a njihove najnovije uzdanice korisnicima donose još veću dodatnu vrijednost i svestranost jer je visinu i zakretanje monitora moguće dodatno prilagoditi, što pridonosi lakšem dijeljenju zaslona s drugima i olakšanom radu u stojećem položaju. Mogućnost približavanja i udaljavanja monitora bez potrebe podešavanja montažne točke, koja je bila dostupna u prvoj seriji, prisutna je i na novim modelima, a Ergo Dual donosi i podešavanje visine displeja u rasponu od 150 milimetara, dok je Ergo Single moguće podesiti u rasponu od 130 milimetara. Oba monitora mogu se rotirati za 335 stupnjeva

LG Ergo second generation monitor in office

LG-jevi monitori serije Ergo dolaze sa C-Clamp patentom koji se na stol postavlja bez vijaka.

Širi raspon pomicanja zadovoljit će individualne preferencije svakog korisnika, dok će par 27-inčnih displeja LG Ergo Dual omogućiti još jednostavniji i lakši rad jer se može postaviti tako da stoje jedan pored drugoga u pejzažnoj orijentaciji, da je jedan displej portretne, a drugi pejzažne orijentacije, da su oba okrenuta okomito ili čak okrenuti u suprotnim smjerovima. Korisnike koji preferiraju velik radni prostor zadovoljit će 32 inča monitora LG Ergo Single.

Oba se modela sada još lakše postavljaju zahvaljujući zglobnim ručicama koje se za stol, maksimalne debljine od čak 75mm, pričvršćuju bez vijaka. LG-jev patent C-Clamp zauzet će vrlo malo prostora na radnoj površini, a njegov tanak i robustan dio omogućit će lako fiksiranje postolja, koje dolazi uz otvor za kabel, na rub stola kako bi korisniku omogućio što brži početak rada, a one najzahtjevnije korisnike oba modela zadovoljit će i jedan USB-C ulaz koji omogućava punjenje prijenosnog računala. Jači model Ergo Dual pritom dolazi i s opcijom povezivanja displeja putem DisplayPorta.

Nova serija LG Ergo već je dostupna na ključnim tržištima diljem svijeta.

LG Ergo Dual (27QP88D) moguće je postaviti u okomiti radni položaj od čega će posebnu korist imati developeri.