U sklopu proslave 25. godišnjice izlaska prve igre DOOM, Bethesda Softworks i razvojni studio id Software upravo su objavili da originalna Doom trilogija dolazi na trenutnu generaciju konzola!

Tako već od danas, osim na PC-ju, legendarne igre Doom, Doom II i Doom 3 možemo zaigrati i na konzolama PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch.

Originalni Doom, odnosno prva igra dolazi nam uz ekspanziju Thy Flesh Consumed, lokalni deathmatch mod do 4 igrača te co-op mod, također do 4 igrača. Doom II stiže uz 20 dodatnih, tzv. Master levela, a kao i originalni Doom, moći će se igrati u co-opu do 4 igrača. Doom 3 uključuje ekspanzije Resurrection of Evil i The Lost Missions.

No, to nije sve! još jedno iznenađenje dolazi nam za Doom i Doom II: obje navedene igre od danas su postale dostupne i na mobilnim uređajima za iOS i Android. Možete ih preuzeti putem Appleovog App Storea te Googleovog Google Play Storea.

Dodajmo još kako su na hrvatskom PlayStation Storeu originalni Doom i Doom II dostupni za 37.99kn, a Doom 3 je moguće preuzeti za 75.99kn.

Krajem ove godine stiže nam i nova Doom igra naziva Doom Eternal, a bit će dostupna za PC, PlayStation 4, Xbox One te Nintendo Switch. Točan datum izlaska je 22. studenoga.