Nakon uspjeha svoje prve igre, Sunless Sea, koja je bila spoj avanture i RPG-a, razvojni tim Failbetter Games je odlučio potražiti sredstva za razvoj nastavka putem Kickstarter kampanje. Do tražene svote za Sunless Skies došli su veoma brzo, a pola godine nakon njenog završetka izdali su igru putem Early Access programa na Steamu.

Plan je bio završiti igru do svibnja ove godine, ali to nisu uspjeli izvesti jer zainteresiranost za nju nije bila velika i tim je bio primoran otpustiti dio radnika početkom godine. Novi datum bio je pomaknut u rujan, a sada je stigla vijest o još jednoj odgodi. Sunless Skies bi sada trebao izaći početkom iduće godine. Evo što je tim imao reći na to:

“Otkad smo napravili Reach postalo nam je mnogo lakše dizajnirati i stvarati regije. Iako smo zaključili da želimo Reach doraditi i izdvojili smo nešto vremena za to napraviti, trebat će nam puno više nego što smo mislili za sve što želimo promijeniti”. Iako priznaju da im za to ne treba nužno nekoliko mjeseci, ne žele izdati igru u studenome ili prosincu, jer su to veoma teški mjeseci za izdavanje indie igre, što zbog rasprodaja, što zbog velikih naslova koje izdavači promoviraju i tada izdaju.

Da sve ne bude toliko negativno, tim je pripremio novu nadogradnju kojom ubacuje treću regiju zvanu Eleutheria. Za nju kažu da je najmračnija, da igrače čekaju zastrašujući neprijatelji i teška atmosfera zbog čega ova regija krije najviše prijetnji. Ako vas zanima Sunless Skies, možete ga pronaći na Steamu po cijeni od 22,99 eura, a ako želite pratiti razvoj i biti u toku s novostima, posjetite službene stranice.