Nezavisni razvojni tim Failbetter Games odlučio se okrenuti Kickstarteru za pomoć pri financiranju izrade nove igre imena Sunless Skies. Njihova prva veća igra, Sunless Sea, bila je solidan hit na Steamu i među kritičarima što je bilo dovoljno da u samo četiri sata nakon pokretanja kampanje dođu do cilja. Sunless Skies je u vrijeme pisanja prikupio gotovo 111 tisuća funti od traženih 100 tisuća za razvoj igre.

Kao i njihova prva igra, glavni grad bit će London, samo što će ovog puta umjesto ispod zemlje biti u zraku. Ono što će iz originala također biti prebačeno u nastavak je veliki fokus na priči, steampunk okruženju i umiranju dok ne pohvatate što sa svojim kapetanom i posadom smijete raditi, a što ne.

Sve skuplje opcije (od 150 funti do 2500 funti) rasprodale su se u veoma kratkom roku, pa ako želite doprinijeti razvoju igre možete birati između onih jeftinijih. Kako biste osigurali kopiju igre na Steamu ili GOG-u morate platiti minimalno 15 funti, a ako platite više od toga dobit ćete neke bonuse. Za sve informacije o kampanji i onome što Failbetter ima u planu za Sunless Skies proučite Kickstarter stranice.