Tri su godine prošle otkada je razvojni tim Oddworld Inhabitants najavio novu igru u šašavom, ali brutalnom svijetu u kojem smo upravljali Abeom i njegovim posebnim moćima. Oddworld: Soulstorm je ime tog novog nastavka, a sinoć je za vrijeme Unity prezentacije na sajmu GDC on prvi puta konkretno prikazan.

Tim nam je htio dočarati kako će izgledati filmići unutar igre, a prema onome što su nam pokazali prilično smo impresionirani. Kao što su bili rekli prije tri godine, radi se o direktnom nastavku na Oddworld: New ‘n’ Tasty koji je izašao krajem veljače 2015. godine, a odlučili su ga poboljšati u svim aspektima.

Abe je i dalje glavni junak kojem neće biti nimalo lako i opet će svjedočiti raznim gadarijama, igra će se izgledom drastično razlikovati od prethodnika i na području grafike biti impresivna, a čekaju nas i nove gameplay mehanike. Naravno, detaljnije o tim stvarima zasad još nisu spremni podijeliti, ali nam je drago da smo barem dobili uvid u to kako razvoj napreduje.

Oddworld: Soulstorm bi trebao izaći ove godine, ali ne znamo još za točno koje platforme. Sve informacije koje razvojni tim do sada objavio možete proučiti na ovim stranicama, a dva mudokona u panici možete pogledati ispod teksta.