Posljednji puta o novom nastavku kultnog serijala Oddworld pisali smo prije dva mjeseca kada smo u sklopu konferencije GDC 2019 dobili prvi konkretni prikaz igre Oddworld: Soulstorm, a sada je stigao i potpuno novi teaser trailer s ponešto gameplaya.

Podsjetimo se: Oddworld: Soulstorm bit će prvi pravi punokrvni nastavak serijala, još od originalne igre Oddworld: Abe’s Odyssey iz davne 1997. godine koja je 2014. dobila svoj remake u obliku igre Oddworld: New’n’ Tasty. Čitavi serijal dobio je u međuvremenu niz spin-off igara (njih šest, ne računajući remake New ‘n’ Tasty), ali nijedna od njih nije bila dijelom Oddworld Quintologije – odnosno seta od pet originalnih nastavaka koje razvojni studio Oddworld Inhabitants ima u planu već godinama – još od devedesetih.

Razvojni studio potvrdio je još prilikom najave Soulstorma (2016. godine) da će novi nastavak imati osvježenu priču te da će igra napraviti veliki skok u kvaliteti u odnosu na prethodnika. Ovo ne znači da će samo grafička strana biti poboljšana, već da će poboljšane biti sve komponente igre s tehničke i gameplay strane. Sada su napokon razjasnili da se to dijelom odnosi na potpuno novi stil i vizualnu prezentaciju igre, koju razvojni studio zove 2.9D stil – likovi i detalji su 3D, ali su smješteni u 2D okolinu, što će mnoge podsjetiti na indie platformer Fez.

Oddworld: Soulstorm će biti mješavina 2D i 3D perspektive, a leveli će se sastojati od više slojeva koji su naslagani jedan na drugog

Što se same priče tiče (hehe), Oddworld: Soulstorm nastavit će se direktno na prethodnu igru New ‘n’ Tasty. Abe je uspješno porazio Molluska – svog starog šefa, svrgnuo s vlasti RuptureFarms i oslobodio radnike te se sada, zajedno s 300 novih emancipiranih Mudokona, našao bez hrane, vode i doma. Uz pomoć starih i nekih novih sposobnosti, kao i oružja, Abe će morati naći put do slobode. Studio obećava da će Soulstorm biti sličniji modernim primjerima RPG igara više nego je ijedna prethodna igra serijala to bila, a očekuje nas i više različitih završetaka igre, sve to i dalje uz obilje humora te nešto mračnije i ozbiljnije teme environmentalizma, kapitalizma i konzumerizma.

Oddworld: Soulstorm izlazi nekad tijekom 2020. godine za PC i konzole te smo sigurni da ćemo u međuvremenu saznati još puno toga o igri, a dotada u nastavku pogledajte novi trailer: