Potpuni remake igre System Shock – jednog od najpoznatijih i najutjecajnijih SF cyberpunk akcijskih RPG-a iz prvoga lica – u izradi je već više godina, a danas je dobio novi besplatni alpha demo putem Steama i platforme GOG.

Igra je originalno izašla još davne 1994. godine, a na kompletnom remakeu,  koji je 2016. godine imao i uspješnu Kickstarter kampanju, radi Nightdive Studios, koji obećava da će System Shock Remake biti “vjeran klasičnom iskustvu” i zadržati sve stvari koje su originalni fanovi voljeli, istovremeno današnjim igračima donoseći “moderni izgled i osjećaj kakav se očekuje od AAA igre”.

Sami alpha demo, kako kažu iz studija u opisu demoa, nudi kratak pregled igre, ali je u vrlo ranoj fazi, stoga igrači mogu očekivati da sadržaj, sama tehnička izvedba i druge značajke nisu finalni te ne predstavljaju kompletno iskustvo kakvo nas očekuje kad igra u cijelosti izađe na tržište.

System Shock alpha demo pronađite putem igrine Steam i GOG stranice, a  kompletni izlazak igre očekuje se nekad tijekom 2020. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One.