Prošlo je tri tjedna otkad je izašao JRPG Octopath Traveler, iza kojeg stoji Square Enix i koji je ekskluziva za Nintendo Switch. Taj period bio je dovoljan da igra dođe do milijun prodanih primjeraka, što je veoma impresivno. Vijest je objavio izdavač putem Twittera i dodao sljedeće: “Zahvaljujući vašoj neizmjernoj podršci, Octopath Traveler se, uključujući Nintendo Switch eShop preuzimanja, prodao u milijun primjeraka. Razvojni tim Square Enix želi vam se zahvaliti što ste im omogućili da to ostvare.”

Brojka se odnosi na fizičke i digitalne kopije te obuhvaća sva tržišta. Radi se o RPG-u s borbom na poteze koja ima dvije veoma zanimljive stvari: prva je sam izgled igre, dok je druga to što priču doživljavate iz perspektive osam likova koji se nalaze u igri. To je bilo dovoljno da se igra jako dopadne i kritičarima i igračima, a prodajni rezultati govore priču za sebe.

Octopath Traveler je dostupan od 13. srpnja, a svi koji žele mogu zaigrati demo u kojem je dostupno prelaženje prvog poglavlja sa svakim likom. Ispod teksta možete vidjeti kako igra izgleda, a sve druge detalje o njoj pronaći ćete na službenim stranicama.