Nakon što smo prije tri i pol tjedna vidjeli specijalni video za Marvel’s Guardians of the Galaxy koji je prikazao napredne značajke PC verzije igre (uključujući i rezoluciju do 8K, ray tracing i Nvidia DLSS), pitali smo se kakve ćemo PC zvijeri morati imati da bismo igru pokenuli na svojim računalima.

Izdavač Square Enix i razvojni studio Eidos-Montréal sada su otkrili i taj misterij i putem Steam stranice igre objavili minimalne i preporučene PC konfiguracije koje ćemo trebati imati da bismo glatko vrtjeli Marvel’s Guardians of the Galaxy na našim računalima.

Ono što nas je pomalo začudilo je što igra zapravo nije toliko zahtjevna po pitanju potrebnih grafičkih kartica i procesora (iako je važno istaknuti da traži DirectX 12 i u minimalnim i preporučenim konfiguracijama). No igra zato zauzima poprilično puno prostora na disku, jer teži čak 150GB. Čudno je to iz razloga što se radi o jednoj singleplayer akcijskoj avanturi, no i čudnije stvari su se događale.

Marvel’s Guardians of the Galaxy izlazi idući tjedan, odnosno 26. listopada za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S , a na isti datum stiže i Cloud verzija igre za Nintendo Switch. Dotad, u nastavku prenosimo novo objavljene PC sistemske zahtjeve:

Minimalna PC konfiguracija

· OS: Windows 10 (64 bit)
· Procesor: AMD Ryzen 5 1400 ili Intel Core i5-4460
· Grafička kartica: NVIDIA GeForce GTX 1060 ili AMD Radeon RX 570
· RAM memorija: 8 GB
· Prostor na disku: 150 GB
· DirectX: 12

Preporučena PC konfiguracija

· OS: Windows 10 (64 bit)
· Procesor
: AMD Ryzen 5 1600 ili Intel Core i7-4790
· Grafička kartica: NVIDIA GeForce GTX 1660 Super ili AMD Radeon RX 590
· RAM memorija: 16 GB
· Prostor na disku: 150 GB
· DirectX: 12