Nakon što je samim početkom srpnja, nakon izrazito loše reakcije fanova na premijerni trailer, odgođen izlazak igre Crysis Remastered te je igra pomaknuta za dva mjeseca – na 18. rujan, danas su objavljeni službeni PC sistemski zahtjevi.

Minimalna i preporučena PC konfiguracija koja će vam trebati da biste uspješno pokrenuli i igrali Crysis Remasered dolazi putem službene stranice igre na platformi Epic Games Store, a iako se nekad radilo o jednoj od grafički najzahtjevnijih igara u povijesti PC igara, čini se da remaster ipak neće biti toliko zahtjevan. Da ne duljimo, u nastavku donosimo službene sistemske zahtjeve.

Minimalna konfiguracija

● Procesor: Intel Core i5-3450 / AMD Ryzen 3
● RAM: 8GB
● Grafička kartica: Nvidia GeForce GTX 1050 TI /AMD Radeon 470
● Prostor na disku: 20GB
● DirectX: DX11

Preporučena konfiguracija

● Procesor: Intel Core i5-7600k ili bolji / AMD Ryzen 5 ili bolji
● RAM: 12GB
● Grafička kartica: Nvidia GeForce GTX 1660 TI / AMD Radeon Vega 56
● Prostor na disku: 20GB
● DirectX: DX11

Također, istaknuto je i da u minimalnoj konfiguraciji grafička kartica treba imati 4GB grafičke memorije za glatko pokretanje u rezoluciji 1080p, dok u preporučenoj konfiguraciji grafička treba imati 8GB grafičke memorije za rezoluciju 4K.

Moramo priznati da je interesantno da igra zapravo zahtijeva poprilično malo prostora na disku (20GB prema današnjim standardima za jednu veliku igru zaista je malo), a ne zahtijeva ni DirectX 12, no znamo da će igra koristiti tehnologiju Ray tracing, ali i druge naprednije značajke kao što su teksture visoke kvalitete, rezolucija do 8K, globalno osvjetljenje, nove postavke svjela, motion blur i sl.

Crysis Remastered izlazi 18. rujna za PC, PlayStation 4 i Xbox One.