Nakon što smo jučer saznali da dosadašnja PlayStation ekskluziva Days Gone ovoga proljeća dolazi na PC, sinoć je osvanula i Steam stranica igre, koja donosi detalje o PC verziji, njezinom sadržaju i poboljšanjima.

Tako saznajemo da Days Gone na PC dolazi s podrškom za ultra-wide monitore i s otključanim frameratom, a tu su i druga grafička poboljšanja zbog kojih će Days Gone sada izgledati puno bolje na PC-ju nego je to bio slučaj na PlayStationu 4, kao što je puno veća razina detalja, lišća i biljaka te učitavanja okolina u daljini, a imat će i slider za veći FOV (engl. field of view).

Što se sadržaja tiče, igra će na Steamu uključivati i prethodno objavljene DLC dodatke, ali i dodatne modove kao što su New Game Plus, Survival Mode i Challenge Mode, kao i kozmetičke dodatke, poput skinova za motor.

U kontekstu objavljenih minimalnih i preporučenih sistemskih zahtjeva, igra neće tražiti ništa spektakularno, no jasno je naznačeno da Sony preporučuje da za bolje iskustvo imate SSD umjesto običnog tvrdog diska. Nadamo se da “smrtnici” koji nemaju SSD neće imati drastično sporija učitavanja, a time i lošije iskustvo igranja na PC-ju.

U nastavku prenosimo sistemske zahtjeve.

Minimalna konfiguracija

· OS: Windows 10 (64 bit)
· DirectX: 11
· Procesor: Intel Core i5-2500K na 3.3GHz ili AMD FX 6300 na 3.5GHz
· RAM memorija: 8 GB
· Grafička kartica: Nvidia GeForce GTX 780 (3 GB) ili AMD Radeon R9 290 (4 GB)
· Prostor na disku: 70 GB (preporučuje se SSD i 16GB memorije)

Preporučena konfiguracija

· OS: Windows 10 (64bit)
· DirectX: 11
· Procesor: Intel Core i7-4770K na 3.5GHz ili Ryzen 5 1500X na 3.5GHz
· RAM memorija: 16 GB
· Grafička kartica: Nvidia GeForce GTX 1060 (6 GB) ili AMD Radeon RX 580 (8 GB)
· Prostor na disku: 70 GB (preporučuje se SSD)

 

Days Gone od danas je na Steamu moguće dodati na wishlistu, a igra na PC stiže ovoga proljeća (u ovom trenutku nije poznat točan datum).