Direktor PlayStation Worldwide Studiosa Hermen Hulst nije se šalio kad je u ožujku prošle godine rekao da nas osim Horizon Zero Dawn na PC-ju očekuje još PlayStation ekskluziva.

To je sada dodatno potvrdio i predsjednik i direktor Sony Interactive Entertainmenta Jim Ryan te u intervjuu za časopis i portal GQ istaknuo kako tijekom 2021. godine na PC stiže čak nekoliko različitih igara s PlayStationa, a prva od njih dolazi već ovoga proljeća. Bit će to odlična zombi akcijska avantura Days Gone.

Kako Ryan ističe u intervjuu, odluka da dovedu brojne PlayStation ekskluzive na PC poprilično je jasna i izravna, jer iza sebe imaju čitav niz odličnih first-party studija te žele njihove igre donijeti široj publici. No, istaknuo je i činjenicu da cijene izrade igara rastu svakim novim ciklusom, čime se poboljšavaju i same igre. Što će reći – novac igrača na PC-ju jednako je dobar i dobrodošao za Sonyjev budžet. 🙂

Činjenicu da Days Gone ovoga proljeća dolazi na PC potvrdio je nakon intervjua i Sony, kao i putem twittera sami razvojni tim Bend Studio, zaslužan za ovu odličnu igru. Koje će druge igre uslijediti tijekom godine i kada, zasada nije poznato, pa možemo samo nagađati da će 2021. godina biti ona u kojoj će PC igrači potencijalno na svojoj platformi zaigrati PlayStation ekskluzive kao što su serijal Uncharted, God of War ili, pak, Spider-Man i The Last of Us.

Dotada, što je još Sonyjev šef imao za reći u intervjuu za GQ, saznajte na ovome linku.