Da Horizon Zero Dawn, jedna od najvećih i najatraktivnijih PlayStation 4 ekskluziva dolazi na PC, više nije novost. Glasine o tome prvotno su krenule u siječnju ove godine,  potom su se još snažniji dokazi pojavili krajem veljače, da bi u ožujku sami direktor PlayStation Worldwide Studiosa Hermen Hulst putem PlayStation bloga to i službeno potvrdio. No, sve do danas nismo znali točan datum dolaska igre na PC, a sada znamo da je to 7. kolovoza.

Vijest o datumu izlaska otkrio je sami razvojni studio Guerrilla Games putem društvenih mreža i potpuno novoga gameplay trailera. No, sami datum izlaska na PC nije jedina novost, pa tako saznajemo da kompletna PC verzija, odnosno Horizon Zero Dawn Complete Edition 7. kolovoza izlazi na Steam i Epic Games Store po cijeni od 49.99 eura.

Osim što ovo kompletno izdanje uključuje ekspanziju The Frozen Wilds te niz in-game dodataka i oružja, kao i digitalni artbook, sama igra imat će podršku za ultra-wide rezolucije, potpuno otključani framerate, značajno poboljšane vizuale (poput dinamičnog lišća, refleksije vode i sl.) ali i druge napredne značajke i grafičke postavke te mogućnost potpune prilagodbe gumba za kontrolere i alat za benchmarking. 

Horizon Zero Dawn Complete Edition od danas je dostupan za pred-naručivanje na Steamu i Epic Games Storeu te, ponavljamo, izlazi 7. kolovoza, a u nastavku obavezno pogledajte i igrin novi PC gameplay trailer.