Igra razvojnog studija Guerrilla Games, Horizon Zero Dawn, koja je krajem veljače 2017. godine stigla za platformu PlayStation 4, prema tvrdnjama Jasona Schreiera, ove godine potencijalno stiže i na platformu PC.

“Ova vijest stiže od 3 osobe koje su upoznate s planovima Sonyja” – tvrdi gospodin Schreier u svom članku na portalu Kotaku te nastavlja: “Svi govore anonimno pošto nisu autorizirani da razgovaraju s novinarima. Sony nije odgovorio na upit za komentarom.”

Jason Schreier je također izjavio kako bi igra mogla izaći na platforme Steam i Epic, iako tvrdi kako to još nije finalizirana odluka.

Na platformu PC su već stigle igre kao što su Journey, Heavy Rain, Beyond: Two Souls i Detroit: Become Human, a za istu platformu je najavljen i Death Stranding, sve ove igre su razvijene u neovisnim studijima te su samo novčano podržane od strane Sonyja. 

Ako se glasine ispostave istinitima, Horizon Zero Dawn bi bila prva velika PlayStation ekskluziva koju je razvijao studio pod Sonyjevim vlasništvom, a da je izašla na neku drugu platformu.

Podsjećamo vas, Horizon Zero Dawn je za platformu PlayStation 4 na tržište stigao 28. veljače 2017. godine, a prema glasinama, ove godine bi trebao stići i na platformu PC.