Kao što smo jučer najavili, Zenimax Online Studios i Bethesda Softworks konačno su predstavili što nas ove godine očekuje u popularnom MMORPG-u The Elder Scrolls Online.

Kao i u slučaju prošlogodišnje ekspanzije Elsweyr, koja je bila dio većeg, cjelogodišnjeg poglavlja znanog kao “Season of the Dragon”, tako će i ova godina biti označena novim poglavljem, zvanim “Dark Heart of Skyrim” a glavna ekspanzija nosi naziv Greymoor.

ESO veterani i posve novi igrači novu će avanturu započeti u zapadnom dijelu Skyrima gdje će između ostalih lokacija moći posjetiti već dobro poznati Blackreach i Solitude.

Vampiri će dolaziti u nekoliko oblika, kao primjerice ovaj Vampire Lord

Vampiri će dolaziti u nekoliko oblika, kao primjerice ovaj Vampire Lord

Sama radnja će imati mračan, gotički štih u kojem su glavna prijetnja vampiri. Samim time, igrači koji igraju kao vampiri dobit će nešto izmijenjen skill-line. Što se tiče poznatih likova, ovaj put ćemo se ponovo družiti s legendarnom Lyris Titanborn (glasovnu ulogu ponavlja legendarna Jennifer Hale), koja je jedan od najbitnijih likova u originalnoj (vanilla) verziji ESO-a. Glavna radnja će trajati otprilike 30-ak sati, a od sporednog sadržaja Greymoor donosi novu zanimaciju za igrače u obliku sistema Antiquites koji će igrače potaknuti na istraživanje cijelog dostupnog Tamriela za raznoraznim nagradama.

Zahtjevnije neprijatelje će kao i uvijek biti gotovo nemoguće pobijediti solo, stoga je savjet igranje s nekoliko drugih igrača.

Zahtjevnije neprijatelje će kao i uvijek biti gotovo nemoguće pobijediti solo, stoga je savjet igranje s nekoliko drugih igrača.

Igrači koji vole najteže izazove i ovdje će se moći boriti u novom trialu (raid) za 12 igrača, naziva Kyne’s Aegis. Dark Heart of Skyrim sezona počinje već idući mjesec, s DLC-om Harrowstone koji će igrače provesti kroz događaje koji prethode ekspanziji Greymoor. U trećem i četvrtom kvartalu očekuju se još dva manja DLC-a s tim da će potonji završiti ovogodišnje ESO poglavlje.

Izlazak ekspanzije za PC i Mac je 18. svibnja 2020. a za konzole PS4 i Xbox One dva tjedna kasnije, odnosno 2. lipnja ove godine. U nastavku možete pogledati impresivnu CGI animaciju koja prikazuje kakva prijetnja nas očekuje u Skyrimu, ovaj put u online verziji.