Višestruko odgađani novi MMORPG New World (koji nam donosi gigantska multinacionalna kompanija Amazon u sklopu svoje gaming podružnice Amazon Games) napokon je jučer izašao na tržište i odmah privukao više od pola milijuna igrača, što je istovremeno kompaniji i igračima stvorilo probleme, jer su serveri prepuni. 

U trenutku pisanja ove vijesti, New World tako istovremeno igra 543.324 igrača (podatak vidljiv na stranici SteamDB), dok je vrhunac istovremenih igrača igra dosegla jučer popodne, kad ju je zaigralo više od 700 tisuća igrača. Tako se New World odmah po izlasku našao na drugom mjestu na Steamu, odmah nakon vječno popularnog Counter-Strikea koji i dalje drži prvo mjesto.

Redovi čekanja na ulazak u igru zato su užasno dugi, a Amazon je zbog toga objavio novi post na blogu igre, ističući kako su upravo u procesu otvaranja novih servera i proširivanja broja igrača koji mogu upasti na svaki server, pritom žonglirajući s konstantnim rušenjem servera. Zbog svega toga, Amazon trenutno i tijekom naredna dva tjedna igračima omogućuje besplatno prebacivanje između servera, što kasnije neće biti moguće.

Ukoliko i vi želite isprobati ovu PC ekskluzivu i uskočiti u novi MMO koji osvaja publiku širom svijeta, igru možete pronaći na Steamu putem ovoga linka i kupiti ju za 39,99 eura. I nadati se da ćete upasti u igru već danas. U nastavku prenosimo i posljednji trailer koji će vas uputiti o čemu se radi.