O futurističkom horor FPS-u Quantum Error pisali smo prilikom njegove najave prije točno godinu dana, a na sinoć održanom Future Games Showu dobili smo novi trailer koji nam je otkrio i neke zanimljive novosti.

Primjerice, u jučerašnjem četverominutnom traileru, koji je izbačen prije pune i produžene verzije koja bi trebala stići danas, igra nas sa Zemlje odvodi na putovanje skroz do Jupitera, na kojem ćemo se morati suočiti sa svim opasnostima koje vrebaju na tom planetu. Prikazana su i određena oružja iz budućnosti (poput jurišne puške, sačmarice, snajpera, ali i dobre stare sjekire), od kojih će nam mnoga biti nezaobilazni saveznici u borbi protiv više vrsta letećih, stajaćih i naopakih visećih (ne šalimo se, pogledajte trailer) vanzemaljskih čudovišta.

Igra nas u određenim segmentima podsjeća na Mass Effect, naročito u trenucima pilotiranja vozilom sličnom Makou i istovremenim prebacivanjem kamere iz prvog u treće lice, dok u akcijom i strahom nabijenom FPS segmentu napucavanja odiše onom poznatom horor atmosferom igara F.E.A.R. i Dead Space, od izgleda i ponašanja oružja, preko grotesknog dizajna neprijatelja, pa do mehanika kretanja i napucavanja. Međutim, čini se da ključ prelaska igre neće biti samo u pukom napucavanju, već ćemo se povremeno susresti i sa specifičnim misterijama.

Quantum Error trebao bi izaći na PlayStationu 4 i 5 te na konzolama Xbox Series X/S, no još uvijek nije poznato kada točno.