Sjećate li se kad ste prvi puta u životu vidjeli trailer za horor FPS F.E.A.R. i sjećate li se osjećaja koje je u vama budila ta igra prije poštenih 15 godina? Upravo te osjećaje u nama budi najavni trailer za potpuno novi futuristički horor FPS imena Quantum Error, koji je upravo najavljen za PlayStation 5 (i PlayStation 4).

Na igri radi relativno novi nezavisni razvojni studio TeamKill Media, koji je prethodno radio na igri Kings of Lorn: The Fall of Ebris za PC i PlayStation 4, a čini se da su sa svojim novim projektom Quantum Error potencijalno pogodili zlatnu žicu, jer već iz samog najavnog trailera u glavi nam se vrte brojne asocijacije, od Half-Lifea i Preya pa do spomenutog F.E.A.R.-a.

Radnja igre Quantum Error bit će smještena u budućnost u 2109. godinu na planeti Zemlji koja više nije sigurna za čovječanstvo. Gotovo ništa drugo o igri u ovom trenutku nije poznato, osim da nas očekuje zastrašujući kozmički horor, a ako je suditi po ovom prvom traileru, bit će prisutni i brojni psihološki užasi, ukazanja i vizije te sukobi s kojekakvim čudovištima.

Također, s igrine novo otvorene službene facebook stranice uspjeli smo “ubrati” da studio radi na implementaciji realistične simulacije fizike objekata te da velik značaj pridaju dizajnu i ponašanju oružja. Uskoro očekujemo saznati više detalja, a do tada podsjećamo da je Quantum Error jedna od zasad samo nekoliko igara koje su konkretno najavljene za PlayStation 5 (uz GodFall, čiju smo najavu dobili na ceremoniji The Game Awards 2019).