Najnoviji update za Nvidijinu GeForce Experience aplikaciju sadržavao je jedan neugodan detalj za sve korisnike koji paze na svoju privatnost ili jednostavno ne žele imati korisnički račun za apsolutno sve. Nvidijini Game Ready driveri za grafičke kartice redovito izlaze i omogućavaju bolje performanse najnovijih igara, ali od sada se čini da će do njih moći doći samo oni koji naprave korisnički račun i registriraju svoj hardver na Nvidijinim službenim stranicama.

Registriranje hardvera nije ništa novo, Nvidija kao i AMD već dugo motivira svoje korisnike na to putem ekskluzivnih aplikacija za optimizacciju igara, ali ovaj potez u praksi onemogućava kupce da preuzmu i instaliraju kritične drivere za svoj hardver. Takav presedan već je sada dočekan na nož u medijima, ali pretpostavljamo da ni mnogi korisnici nisu pretjerano oduševljeni što ih se ovako tjera na davanje osobnih podataka kako bi koristili vlastitu imovinu.

Nvidia već godinama prestiže konkurenciju u prodaji grafičkih kartica, ali vidjet ćemo hoće li ovaj potez, uz sve bliži izlazak prvih DirectX 12 igara, okrenuti tržište prema ATI-ju.