Ako ste propustili pogledati prvi Hogwarts Legacy showcase o kojem smo već pisali, ne brinite jer su Avalanche Software i izdavač Warner Bros. Games izdali novi showcase za ovaj open-world projekt. 

U novoj su najavi ovaj put naglašena tri aspekta gameplaya nadolazećeg čarobnjačkog RPG-a, a to su otvoreni svijet, borba i Room of Requirement slavnog dvorca. 

U prvom dijelu najave prikazan je lik, student Hogwartsa, škole za vještičarenja i čarobnjaštva u kasnim 1800-ima. Lik se u videu pomoću leteće metle kreće kroz otvoreni svijet. Igrači će također imati opciju jahanja Onyx Hippogriffa, odnosno letećeg stvorenja nalik konju s krilima i glavom ptice. 

Drugi dio najave tiče se borbe i u njemu je prikazan lik koji na sebi nosi Dark Arts set. Treba napomenuti da su kozmetički set Dark Arts, stvorenje Thestral i Dark Arts Battle Arena ekskluzivni za Deluxe izdanje Hogwarts Legacyja ili kao zasebna in-game kupnja paketa Dark Arts. Ono što je vidljivo iz drugog dijela najave je sama mehanika borbe u kojoj se likovi koriste magijom da bi pobijedili suparnike.

U posljednjem dijelu showcasea imamo pogled na Room of Requirement ili Sobu zahtijeva koju igrači mogu personalizirati na mnoge načine, uključujući arhitekturu. Videozapis završava interakcijom igrača s Vivarijem, gdje se u Hogwartsu brinu o zvijerima. Ovdje se otkrivaju Graphorn, Nifler, Kneazle i Mooncalf. Možete maziti i hraniti svoje zvijeri u zamjenu za čarobne sastojke korisne za prilagođavanje i nadogradnju vaše opreme. Škrinja s igračkama omogućuje vam da se igrate sa svojim zvijerima, koje možete zasebno imenovati. 

Hogwarts Legacy stiže na PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC 10. veljače 2023. godine, dok na PlayStation 4 i Xbox One dolazi 4. travnja. Konačno, verzija za Switch bit će dostupna 25. srpnja.  

Kako to izgleda možete pogledati u priloženom videu.