Glasine da iznimno uspješne igre Diablo i Overwatch poznatog razvojnog studija Blizzard potencijalno dobivaju svoje vlastite animirane serije već su prije kolale internetom, a danas nam stižu nove glasine i to “slučajno”, iz samoga Blizzarda.

Naime, vijest o tome na internet je potencijalno “leakao” Nick van Dyk, sami predsjednik filmske i TV divizije Activision Blizzarda i to putem svoga LinkedIn profila. Na njegovom profilu čak i u trenutku pisanja ovoga teksta stoji nekoliko informacija vezanih direktno uz televizijsku adaptaciju igre Diablo koja će biti “u anime stilu” te je navodno trenutno u pretprodukcijskog fazi, a trebala bi izaći na Netflix.

Osim označenih rubrika u kojima van Dyk spominje postojanje animiranih serija Diablo i Overwatch, u tekstu se spominje i filmski i televizijski univerzum Call of Duty, o kojemu se već piše posljednjih nekoliko godina

Malo niže u samom opisu van Dykova opisa posla na poziciji predsjednika filmske i TV divizije Activision Blizzarda stoji i informacija da je sa svojim (neimenovanim) partnerom razvio i “prodao” animiranu seriju baziranu na Blizzardovoj franšizi Overwatch, iako za tu igru ne piše za koju će to filmsku i televizijsku kuću biti, kao što je slučaj s Diablom.

S obzirom da se radi o samom predsjedniku filmske i TV divizije Activision Blizzarda, ova vijest zapravo i nije toliko u sferi glasina, jer dolazi iz same kompanije te su informacije o obje animirane serije još uvijek jasno vidljive i dostupne putem van Dykovog LinkedIn profila, no valja napomenuti kako u ovome trenutku Blizzard još uvijek nije službeno potvrdio postojanje ovih serija, stoga smo ovu vijest odlučili kategorizirati kao glasinu.

Kako god bilo, postojanje animiranih serija iz univerzuma dvaju iznimno uspješnih Blizzardovih igara nekako i ne treba čuditi s obzirom na trendove izrade animiranih i igranih serija velikog broja igara, a ako išta, Overwatch animirana serija ili film nešto je što fanovi te igre već dugo priželjkuju, pogotovo s obzirom na odlične i kvalitetne kratke animirane Overwatch filmove koje Blizzard periodično izbacuje još od izlaska igre. Što vi kažete? Biste li gledali Diablo seriju u anime stilu i Overwatch animiranu CGI seriju?